Hella

drs. Hella van Riet (1962) 
Is afgestudeerd in de Klinische- en Ontwikkelingspsychologie aan de Universiteit van Utrecht, en was daarna jarenlang werkzaam als Coördinator bij Slachtofferhulp.Lea

dr. Lea Grubben (1964) 
Studeerde Orthopedagogiek aan de Universiteit van Amsterdam, promoveerde in 1994,
en was daarna negen jaar werkzaam als onderzoeker en adviseur op het terrein van jeugdbeleid en jeugdzorg.


Vanuit onze werkervaring en de ervaringen die het ouderschap met zich meebrengt, zochten we beiden naar een andere manier om hulp aan kinderen en ouders te bieden. Die vonden wij in de 4-jarige opleiding Integratieve Kindertherapie aan de Nederlandse Academie voor Psychotherapie waar wij in 2008 afstudeerden.

Integratieve Kindertherapie maakt dat wij in overeenstemming met onze visie kunnen werken: uitgaan van het kind en niet van het probleem, kijken zonder oordeel, samen met het kind en z’n ouders oplossingen vinden, niet ver weg maar dichtbij. Leidraad voor onze therapie is de vraag 'Wat heeft dit kind nodig voor adequaat gedrag, en welke ontwikkelingsmogelijkheden biedt z’n omgeving hiertoe?’.

Dat wij vanuit onze praktijk contacten onderhouden met en samenwerking aangaan met andere zorgverleners, scholen en anderen die rondom kinderen en hun ouders werken, is voor ons een vanzelfsprekendheid.