Na de opleiding Integratieve Kindertherapie hebben wij diverse aanvullende opleidingen, trainingen en workshops gevolgd. De meeste daarvan waren gericht op het ons verder bekwamen in contextueel en systemisch werken met kinderen en gezinnen, waaronder:

  Opleiding Contextueel Werken met De Taal Erbij (De Kontekst),
  Workshops familieopstellingen bij oa. Ingrid Dykstra en Marianne Franke,
  Opleiding Hechting en de invloed van de interactie tussen ouder en kind (Kita Bronda),
  Verdiepingscursus Systeem en Hechting (KING Nascholing),
  Verdiepingscursus Stad van Axen (Counselingpraktijk Water).

Verder onderhouden wij ten behoeve van onze cliënten korte lijnen met IJburgse zorgverleners, scholen en anderen die rondom kinderen en hun ouders werken, zoals:
  Ouder- en Kindteam IJburg,
  Marieke Lips, Kindbehartiger KidsInbetween,
  Sissel Pemmelaar, Pemmelaar Familie Mediation,
  Renie van Putte, Jongerencoaching IJburg,
  Het Familiecentrum (niet op IJburg),
  Dorris van Wensen, Praktijk Wens, gezins- en relatiecoaching (niet op IJburg). 

Daarnaast participeren wij sinds de afronding van de opleiding Integratieve Kindertherapie in meerdere intervisiegroepen. Deze uitwisseling van casuïstiek en werkervaringen met collega's is essentieel voor professioneel therapeutschap, en een verplicht onderdeel vanuit het lidmaatschap van onze beroepsvereniging.

Kindertherapie IJburg is ook onderdeel van IKTA, een samenwerkingsverband van Integratieve Kinder- en Jongerentherapeuten met een praktijk in Amsterdam. De Kinder- en Jongerentherapeuten die aangesloten zijn bij IKTA hebben een zelfstandige praktijk in de gemeente Amsterdam, zijn opgeleid op minimaal post-HBO-niveau en geregistreerd bij een beroepsvereniging die hen verplicht tot jaarlijkse bijscholingen, intervisie en supervisie, en die vergoeding door zorgverzekeraars mogelijk maakt. 

Vanzelfsprekend is het bovenstaande nog niet allemaal van toepassing op Hella Binnendijk. Zij zal zich steeds verder inwerken.